Swix Hardrocx

Det finnes ikke så mange profesjonelle sykkellag i Norge, men nå er sykling heller ikke den største sportsgrenen i landet vårt. De fleste lagene har UCI-status, hvilket betyr at de kjører under reglene til den internasjonale sykkelunionen UCI og kan delta i løp som blir arrangert av dem. Et enkelt av de norske lagene er for kvinner og heter Team Hitec Products. De andre lagene er herrelag og blant dem kan nevnes Team Coop-Øster Hus, Team Sparebanken Sør, Team Joker Byggtorget, Team FixIT.no og Team Ringeriks-Kraft. Disse lagene kjører som det man kaller kontinentallag på nivå tre under UCI og kan delta i løp som går under UCI’s kontinental tour. Det øverste nivået er WorldTeam og deretter følger prokontinentallag.

Seks ritt med UCI status

I Norge har vi seks ritt som har UCI status og hvor de fleste norske lagene deltar. Disse er Sundvolden Grand Prix, Ringerike Grand Prix, Arctic Race of Norway, Tour des Fjords, Ladies Tour of Norway og det mest kjente løpet, Tour of Norway. Ved siden av disse profesjonelle løpene har vi også den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo, som mange ryttere deltar i og det lengste løpet i Norge, som er Lofoten Insomnia på nesten 600 kilometer.

Fra vintersport til sykler

Enda et lag har nå kommet til etter at Swix og Hardrocx har gått sammen og lansert sitt eget sykkel-lag. Swix er kanskje mest kjent i norske sportsbutikker for smøring til ski og annet skirelatert utstyr. Hardrocx er den leverandøren som har erfaring med sykler siden de leverer rammer og gafler til ulike typer sykler. Men de to selskapene har nå gått sammen og lansert et eget sykkel-lag; Swix-Hardrocx

Mange vil helt sikkert lure på hvorfor et selskap som jobber med vintersport involverer seg i et sykkellag. Dette skyldes Swix sin satsning på å kunne tilby sine kunder utstyr og ekspertise hele året, siden de fleste av Swix sine kunder går på ski om vinteren og sykler om sommeren. Det ble derfor slik at Swix kjøpte opp Hardrocx i 2016 og dette ble startskuddet til det nye sykkellaget.

Nytt utstyr

Etter at samarbeidet begynte, har de to selskapene jobbet med nytt og forbedret utstyr til kunder og laget sitt. Første skritt på veien mot en ny serie utstyr til syklene deres er en ny ramme som de har utviklet selv. Denne heter Forza Volante og er fulldempet. Rammen har blitt utviklet i samarbeid med det nye teamet og det er meningen at de skal være til å teste samt utvikle nytt utstyr. På den måten får man en unik testgruppe, som kan komme med innspill om hvordan utstyret fungerer best og dermed kan man produserer rammer og andre sykkeldeler til teamet og sine kunder.

Om det skyldes bedre utstyr er ikke til å vite, men fakta er at teamet har hatt et godt år med bra resultater og øverst på den nasjonale rankingen troner Thomas Engelsgjerd som kjører for Swix Hardrocx. Han vant blant annet det kjente grenserittet i august måned. Flere av teamet sine ryttere ligger godt til på rankingen og det blir helt sikkert spennende å følge dem i tiden fremover